Translate

miércoles, 24 de julio de 2013

1907 - Mostres de caritat per les inundacions

CRIDA DE CARITAT

La distingida escriptora D.a Carme Karr, directora de «Feminal» ha tramés per es­tampar-la en el nostre periòdic la següent crida de caritat, que ens fem pròpia, i que desitgem ressoni per tot Catalunya.

«A LES DONES

¡Oh! germanes benvolgudes, escolteu:

La nostra hermosa Catalunya es veu avui flagel·lada per terrible dissort:  Co­marques anegades, collites perdudes, po­bles enrunats, fills sense mare, mares sen­se fills, famílies sense llar.  I si en lo que foren els nostres fèrtils encontrades, regnen avui la misèria i la mort, vosaltres, oh dones, qui viviu rodejades de benestar, de pau i d’esperança, heu de pensar en els pobres inundats, ¿no ho sentiu així?

Aixequeu els cors i ajudeu a les vostres germanes sofertes. La caritat és la virtut més grata als ulls del Creador, i la qui guià tots els passos del diví Jesús, sobre la terra; és la qui fa resplandir de més bellesa els ulls i el front de la dona.

Doneu, doncs, ¡oh, dones! tot quant podeu per els  inundats  que pateixen fam, fred i tristesa.

La Revista «Feminal», inicia una obra que espera trobarà ressò en les vostres àni­mes caritatives.

Us demana donatius per fer una tóm­bola o una venda de caritat; i desitjaria que els objectes que la constituïssin (sigui en obres d'Art, o utilitàries) fossin fruit de les vostres mans o de la vostra intel·ligència.

¿ Qui de vosaltres, les dones, no esmerça un poc de temps, o de diners—al dia,— en frivolitats? Doncs, aquest temps i aquests diners que siguin llavor fecunda per eixugar llàgrimes i aliviar misèries.

«Feminal» atendrà qualsevol altra ini­ciativa que li sigui oferta, i prega des d’ara a les persones que vulguin contribuir a aquesta gran obra de caritat i d’humanisme, que tinguin a bé indicar llurs noms i adreces,—amb la qualitat del donatiu que pensen destinar als fins indicats,—a la Di­recció de «Feminal», Mallorca, 287, Bar­celona.

      Gazeta Muntanyesa, de 6 de novembre

No hay comentarios:

Publicar un comentario