Translate

martes, 11 de diciembre de 2012

1907 - "CONSEJILLO" a la sessió de l'Ajuntament de Vic

Notes municipals

Sessió  del   Ajuntament


«CONSEJILLO»

L’hora oficial, la convinguda entre tots els consellers per celebrar consell és a dos quarts de set, però justament a aquesta ho­ra els hi dona la gana de començar el consejillo i el públic ha d’esperar fins que toquin la campaneta.

El consejillo del dilluns devia ésser molt accidentat; fins a les set hi estigueren! i encara sort que devia posar-hi la pau un senyor Canonge que hi entrà quan ja feia estona que durava.

El públic és clar que, mentre espera l’hora, s’entrega a tota classe de fantasies. Si estaran parlant de porqueries?, deia un que es creu conèixer molt a fondo als nostres consellers; perquè, afegia, amb lo de la cria de porcs estan passant a la Ciutat unes coses que no serien pas permeses en el poblet més rural i més descuidat.

I ca, parlen de consums! No veus que justament hi han aquells que volien mou­re bullit?

Jo em creuria que s’estan ocupant de si es pot pledejar amb els de l'asserradora de la plaça de la Divina Pastora, o si hauran ad­quirit ja per prescripció, un terrenys perteneixents a la via pública i que des de temps immemorial han servit de magatzem de fustes i fins des d’ara fa poc de taller.

Més aviat creuria, deia altre, que estan capficats buscant un medi per que als mu­nicipals no els hi prengui ningú el número, encara que sigui el mateix alcalde.

Lo que sí estic convençut, afegia el més trempat del públic, que el número nos l’estan prenent a nosaltres tots els consellers.

I mentre estaven en aquestes discussions toquen la campaneta, el públic en­tra i comença el
CONSELL

baix la presidència del senyor Riera i assistència dels senyors Camps, Forcada, Vilanova, Alamany, Palomas, Verdaguer, Masferrer, Baqué, Sala, Ferrer, Puig, Bertrana, Giralt i Castells. S’aprova l’acta de l'anterior.

Es llegeix una comunicació del Jutge de 1.ª Instància participant la sentència ab­solutòria recaiguda en el procés que es se­guí al conseller senyor Capdevila, acordant-se unànimement haver-se’n enterat amb satisfacció.

Es llegeix una sol·licitud demanant que es concedeixi local per reunir-se en les Cases Consistorials els de la Caixa d’estalvis i invàlids; passa a la comissió.

El senyor Giralt demana al Consell apro­vi els comptes de la comissió de Consums; així s’acorda per unanimitat.

El senyor Alamany indica la conveniència de tenir, en una biblioteca que es podria fundar, tots els opuscles publicats pel Ilm. Dr. Torras i Bages; passa a la comissió. Es parla de nombrar una comissió que assisteixi a la publicació de la Butlla; s’indiquen a varis, alguns s’excusen i el se­nyor Castells, amb frase pacificadora, vol donar-hi un cop de sabre proposant es no­menin als consellers que tinguin el seu domi­cili més a prop del Hospital; s’acorda comissionar als senyors Isern i Puig.

I s’aixeca la sessió que durà de cinc a deu minuts.

Desprès hem sabut algo de lo que passà en el Consejillo. Diu que el Sr. For­cada, al qui feia costat el Sr. Sala i Mo­las, demanava que es publiqués ben aviat l'Història de Vic que començà D. Josep Serra i Campdelacreu.

Gazeta Muntanyesa, 23 de gener

No hay comentarios:

Publicar un comentario