Translate

martes, 9 de abril de 2013

1907 - Guerra del Marroc VIII

EL MARROC

Corren vents de pau: delegats de les kàbiles s’arribaren a Casablanca on en Drude els imposà les condicions que ells acceptaren; les principals són: Prohibició de por­tar armes en un radi de 12 kilòmetres de Casablanca, baix multa de 12 duros i el corresponent càstic; desarmament de les kàbiles si tornen a moure gresca; entrega dels autors dels assassinats; reobertura del mercat de Casablanca; tracte de preso­ners als contrabandistes; entrega d'una per­sonalitat de cada kàbila com a garantia; els governs de França i el Marroc con­certaran una indemnització de guerra. Els delegats demanaren un plaç que acaba de­mà per sotmetre aquestes condicions als seus representants. Tot això ho comunica l'Agència Havas en telegrama d’avui.

Va arribar a Casa Blanca Mr. Regnault, el nou cònsol francès.

El Ministro de Francia en Marruecos, M. Regnault, en el muelle de Casablanca, acompañado del General Drude y del almirante Philibert (NUEVO MUNDO)

Diuen que si s'estableix la pau que està concertant-se, de seguida s’anirà pel establiment de la policia acordada a Algeciras.

El plet entre l'Haffid i el seu germà, se­gueix empantanegat.

            Gazeta Muntanyesa, de 18 de setembre

No hay comentarios:

Publicar un comentario