Translate

miércoles, 22 de mayo de 2013

1907 - El temps meteorològic

Ahir vespre començaren a rajar algunes fonts de l’aigua de Bellpuig. Durant aquests dies no s’ha pas conegut que faltés aigua en les fonts públiques, puix que l'Alcaldia ordenà que es posessin fonts supletòries en diferents llocs de la Ciutat. I aquesta proba de previsió tenim gran satisfacció en poder-la consignar.



El temps s’és refrescat extraordinàriament. Sembla que haguera fet un salt sob­tat de l’estiu al ple hivern. El Pirineu aquests dies s’és cobert d’una gruixuda capa de neu que ha baixat fins molt ençà, tenint l’aspecte acostumat en el mes de Gener. Això ha influït en la temperatura que els matins y vespres s’és posada a 8 y fins a 5 graus. Ahir mateix al matí hi hagué una forta gebrada y fins es parlà de que a al­guna horta s’hi veigueren glaçades les gotes de rosada.



Aquests dies corre entre el poble la dita de que demà deu haver-hi una gran inundació per nosaltres vigatans. No sabem d’on deu haver sortit el profeta anuncia­dor de desgràcies, però de totes maneres hem de dir al públic que nosaltres ens previndrem. És de pensar que demà les serres de Sant Sebastià, Puiglagulla, Puig d’en Planas i Puig dels Jueus es veuran molt concorregudes.


Gazeta Montanyesa, a 19 d'octubre

No hay comentarios:

Publicar un comentario