Translate

miércoles, 15 de mayo de 2013

1907 - Pluges a la Comarca

La nit del dissabte al diumenge fou tota de pluja. Acompanyada de contínues tronades en algunes hores l’aigua anà caient abundosa durant totes les de la nit i matinada, aclarint-se més tard i fent un dia bastant serè i apacible. El Méder, la nostra casi sempre eixuta riera, va venir dues vegades bastant abundant, traient les palanques de sota el pont del Remei, i arribant ben a prop de la caseta del vigilant de consums. La gent d’aquelles vores, de les Hortes del Prat i de les primeres cases del Remei no estaven pas ma­ssa tranquils. Mes, no va succeir cap des­gracia ni va pujar la rierada tant com altres vegades, sense comptar la del aiguat del 63. El Gurri segurament va venir més caudalós, arribant a un metre i mig d’alçada sobre l’ordinari. Mes tampoc ha sigut cosa tant nota­ble com altres riuades anteriors, i podem donar gràcies a Deu d’haver sortit afavorits en comparació de tantes comarques on les inundacions han ocasionat tants  danys i perjudicis.

Dilluns a la matinada també tinguérem xàfec baixant bona rierada; la nit passada i tot el dia d’avui han sigut molls en extrem; la Riera ve grossa i el Gurri ha arrencat la palanca que hi havia darrera les cases del Pas.

No es tenen noticies de perjudicis conside­rables causats per les pluges en aquesta Co­marca; únicament avui s’ha ensorrat un tros de paret de tanca del convent que les Monges del Sagrat Cor tenen al passeig de la Dipu­tació.

Un vent molt fred escombrava les bromes a mitja tarda, mes l’aspecte del temps fa creure que no és prudent desar encara el paraigües.

Gazeta Muntanyesa, de 16 d'octubre

No hay comentarios:

Publicar un comentario