Translate

martes, 19 de febrero de 2013

1909 - Globo "Relámpago"

Demà, a les cinc de la tarda, con permiso de la Autoridad y si el tiempo lo permite, en nostre Plaça Gran s’enlairarà el globo Relámpago, tripulat pel valiente y sin rival aereonauta Vilaregut. Aquest passarà una bossa a recollir lo que els espec­tadors vulguin donar-li per sufragar los gastos que ocasiona tan peligroso y sensacional espectáculo, rifant un xaí entre els seus favoreixedors. Deu faci que el valent aeronauta no en passi de tant grosses com en Kindelán!

Gazeta Montanyesa, de 10 d'agost



Diumenge a la tarda l’aeronauta Vilaregut va enfilar-se, com estava anunciat, en un globo engegat a Plaça. La concurrència que presencià l’ascensió no fou pila nombrosa i per lo tant la «safata» anà de mala manera...

Per coronament de desgràcies, alguna guspira del foc que serví per inflar la bomba devia agafar a aquesta, puix fou el cas que una volta enlaire, començà a cremar sense que per sort s’hagués que lamentar cap desgràcia personal. Amb el corresponent espant, l’èmul d’en Kindelan tocà terra en el punt conegut per coll de Vich.


Gazeta Montanyesa, de 17 d'agost.




Ens ha visitat l’amo del globo que s’aixecà diumenge passat en nostra Plaça Ma­jor manifestant-nos que havent-se-li cremat completament dit globo i estant autoritzat per les Autoritats, passarà a fer una col·lecta pública per construir un nou globo al que posarà, en agraïment, el nom d’aquesta Ciutat.       


        Gazeta Montanyesa, de 17 d'agost

No hay comentarios:

Publicar un comentario