Translate

viernes, 2 de noviembre de 2012

1914 - Tots Sants a Vic

TOTS SANTS

A la tarda d’abans d’ahir i durant tot el dilluns, en les hores en que ho ha permès el temps, el Cementiri ha estat molt visitat pels nostres veïns. En els nínxols s’hi reconeix cada any més el costum de posar les aparatoses corones que no serveixen de res, ni sempre són de bon gust. Tampoc resulten de bon gust moltes làpides i inscripcions noves; havent-n’hi alguna que aquest any s’haurà fet cèlebre. En el clos destinat al morts de la guarnició s’hi veien trofeus militars i flors i ramatge formant un bon conjunt. El panteó dels pobres afusellats a Collformic presentava una nova reixa que ha cuidat de posar la Comissió erectora de la Creu, reixa que resulta molt bon ornament per aquella senzilla tomba, acreditant el manyà especialista en aquesta classe d’obres, en Ramon Collell. S’ha de fer justícia al Capellà del Cementiri i als fossers, dient que tot s’ha presentat molt net i ben cuidat, mereixent per això aquells tota classe de lloances.



Les diades de Tots Sants i dels Morts

Diumenge les esglésies es veieren molt concorregudes, acudint molta gent a rebre els Sants Sagraments a fi d’aprofitar el jubileu dels difunts que aquest any ha estat molt estimat per tothom.
El Museu s’obrí al públic des de les 10 a les 12 del matí, no faltant-hi molts afeccionats a la Belles Arts, ja que es podien veure en el seu lloc col·locades les darreres importants adquisicions que s’han fet en les col·leccions episcopals.
Al migdia les botigues de venda de dolços anaven despatxant en gran abundància els gustosos panellets, dels que s’han fet un consum que es pot qualificar d’enorme. Les castanyes també tingueren al vespre bona requesta, encara que els ensucrats panellets els han pres ja, i van prenent cada any més, la gran popularitat de que antigament disfrutaven en aquestes diades.


Gazeta de Vich,  3 de novembre

No hay comentarios:

Publicar un comentario